Diëtiste Marleen Rutten

 

 

“Goede voeding is de basis van een gezond leven, het kan werken als medicijn!”

                                                                       Marleen Rutten

Ik ben Marleen Rutten, voedingsliefhebber van top tot teen! Mijn interesse voor voeding en gezondheid is begonnen op vroege leeftijd. De link naar diëtist was gauw gelegd door een lichte beïnvloeding van mijn moeder, klinisch diëtist. Mijn doel tijdens de opleiding was: Meer te weten komen over (gezonde) voeding en gezondheid. In 2012 ben ik dan ook de opleiding gaan volgen tot diëtist, welke ik met succes heb mogen afronden.

 

De opleiding heeft mij veel verschillende inzichten meegegeven over gezonde voeding in ziekte en gezondheid. Ik vind het dan ook fantastisch om mijn kennis over voeding met jullie te delen! Goede voeding is namelijk de basis van een gezond leven, het kan werken als medicijn!

Kinderdiëtist

Ik ben leergierig en van mening nooit genoeg te kunnen weten over het vak! Ik ben sinds juni 2018 dan ook geschoold en gespecialiseerd in kindervoeding en -diëtetiek en daarmee kinderdiëtist. Soms is eten namelijk niet zo vanzelfsprekend, bijvoorbeeld als een kind te weinig groeit, een kritische eter is of last heeft van zijn of haar buik. Als kinderdiëtist help ik jou om een praktische vertaalslag te maken van voedingsadvies naar het dagelijkse eetpatroon. In samenwerking met ouders en kind wordt een dieetadvies opgesteld waarin ik slimme kansen en handige tips biedt, die passen bij de eetgewoonten van het gezin.

Maagdarmproblemen

In mijn stageperiode heb ik in een academisch ziekenhuis mijn kennis mogen vergroten over maag-darmproblemen, chirurgie en kinderdiëtetiek. Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen aan de slag gegaan in een ziekenhuis in Brabant, waar ik nog steeds met veel plezier werk. Vanaf oktober 2018 maak ik deel uit van Voedingsadvies Brabant waar ik hoop jou te mogen helpen met al jouw voedingsvragen!

Kwaliteit

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, nummer 19103028389 en AGB-code 24100740.