Diëtiste Meike de Haas

 

 

"Met voeding kunnen zoveel buikklachten opgelost of verminderd worden"

                                                                       Meike de Haas

Ik ben Meike de Haas, 4e-jaars student Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mijn interesse in voeding is al vroeg begonnen door mijn moeder die altijd met gezonde, en lekkere, voeding bezig was. 

Specialisatie

In mijn opleiding heb ik mij een half jaar gespecialiseerd in kinderdiëtetiek tijdens mijn minor. Dit wilde ik graag doen omdat ik geloof dat de kennis over gezonde voeding op een jonge leeftijd al belangrijk is en kinderen zo lang mogelijk kind moeten zijn zonder pijn of klachten. Ook heb ik een half jaar stage gelopen in het RadboudUMC en heb hier veel kennis en inzicht verkregen in het gedrag van mensen ten opzichte van voeding. 

FODMAP dieet

Voedingsadvies Brabant past goed bij mij omdat ik twee jaar geleden onverwachts in het ziekenhuis ben opgenomen met erge buikklachten. Na veel onderzoeken heb ik toen de diagnose ‘prikkelbaredarmsyndroom' gekregen. Als behandeling daarvan heb ik toen het FODMAP-dieet gevolgd. Doordat ik zelf alle fases van dit dieet doorlopen heb, weet ik hoe groot de impact ervan op je leven is en ken ik de praktische kant van het dieet. Hierdoor kan ik praktische adviezen geven zodat het dieet iets makkelijker wordt. Ook weet ik hoeveel goeds voeding kan doen voor je buikklachten. Deze kennis wil ik graag aan zoveel mogelijk mensen meegeven. 

 

In deze stage hoop ik mijn persoonlijke ervaring met het FODMAP-dieet en kennis over kinderdiëtetiek te gebruiken om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook hoop ik over te brengen dat voeding ook als medicijn ingezet kan worden. Ik geloof dat met voeding veel buikklachten opgelost of verminderd kunnen worden! Als laatste vind ik het belangrijk dat iedereen zijn verhaal kwijt kan en met een goed gevoel de deur uit loopt.