Diëtiste Meike de Haas

 

 

"Met voeding kunnen zoveel buikklachten opgelost of verminderd worden"

                                                                       Meike de Haas

Ik ben Meike de Haas, gespecialiseerd diëtist bij Voedingsadvies Brabant. Mijn interesse in voeding is al vroeg begonnen door mijn moeder die altijd met gezonde, en lekkere, voeding bezig was. 

 

Per april ben ik niet meer werkzaam bij Voedingsadvies Brabant, omdat ik toch een andere richting in sla qua werk. Jullie kunnen daarom vanaf april voornamelijk terecht bij PDS diëtist Melanie Brondijk en PDS diëtist Marleen Rutten

Specialisatie

In mijn opleiding heb ik mij een half jaar gespecialiseerd in kinderdiëtetiek. Dit wilde ik graag doen omdat ik geloof dat de kennis over gezonde voeding op een jonge leeftijd al belangrijk is en kinderen zo lang mogelijk kind moeten zijn zonder pijn of klachten. Ook heb ik een half jaar werkervaring opgedaan in het RadboudUMC en heb hier veel kennis en inzicht verkregen in het gedrag van mensen ten opzichte van voeding. 

 

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het FODMAP-arm dieet en voeding bij buikklachten. 

FODMAP dieet

Twee jaar geleden ben ik onverwachts in het ziekenhuis ben opgenomen met erge buikklachten. Na veel onderzoeken heb ik toen de diagnose ‘prikkelbaredarmsyndroom' gekregen. Als behandeling daarvan heb ik toen het FODMAP-dieet gevolgd. Doordat ik zelf alle fases van dit dieet doorlopen heb, weet ik hoe groot de impact ervan op je leven is en ken ik de praktische kant van het dieet. Hierdoor kan ik praktische adviezen geven zodat het dieet iets makkelijker wordt. Ook weet ik hoeveel goeds voeding kan doen voor je buikklachten. Deze kennis wil ik graag aan zoveel mogelijk mensen meegeven.  

 

Ik werk sinds januari 2019 bij Voedingsadvies Brabant en ik gebruik mijn persoonlijke ervaring met het FODMAP-dieet en de kennis over kinderdiëtetiek om de dieetbehandeling zo goed mogelijk af te stemmen op jou als cliënt. Ik ben er van overtuigd dat voeding ook als medicijn ingezet kan worden.

 

Met voeding kunnen zoveel buikklachten opgelost of verminderd worden! Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen zijn verhaal kwijt kan en met een goed gevoel de deur uit loopt.