Ervaringen met Voedingsadvies Brabant

Zelf vinden wij het altijd fijn om ervaringen van anderen te lezen voordat we ergens naartoe gaan. Lees gerust onderstaande berichten of onze recensies op Zorgkaart Nederland. Heb je daarna nog vragen? Laat het ons weten! 


Het glutenvrije dieet

Jetse bezocht Lisanne voor advies omdat hij glutenvrij moest eten. Lisanne eet zelf glutenvrij, dus geeft hierin praktische tips. Samen besproken we hoe hij de voedingsmiddelen met gluten op een gezonde manier kon vervangen door een glutenvrije variant. Jetse: "Bedankt voor het 'behandelen', je was een fijne gesprekspartner en het komt over alsof je veel kennis hebt op dit gebied".

 

Dank voor het compliment Jetse! Hier worden wij super blij van! :D


Voedingsadvies bij een prikkelbare darm

Dagelijks begeleiden we mensen met het FODMAP-dieet voor een prikkelbare darm. Lang niet altijd is dit volledige dieet nodig, maar het werkt vaak fantastisch. Bianca deelt hieronder haar ervaring.

 

Bianca: "Op mijn 20e kreeg ik te horen dat de vage buikklachten die ik had werden toegeschreven aan PDS. Tot aan mijn zwangerschap kon ik hier goed mee omgaan, wist ik in grote lijnen waar ik op reageer en was de pijn die hier ook mee gemoeid kan gaan niet continu aanwezig. Na mijn zwangerschap werd dit helaas anders, het leek wel of ik overal op reageerde, was erg vermoeid, had steken in mijn onderbuik en continu buikloop. Ik las een artikel over het volgen van FODMAP-dieet en kwam derhalve bij Voedingsadvies Brabant terecht. De diëtist heeft mij geholpen tijdens het volgen van dit 'eliminatie'-dieet en daarnaast voorzien van handige tips en tricks met betrekking tot een gezond voedingspatroon. Ik weet nu waar mijn lijf op reageert en kan bewust kiezen of het de moeite waard is om te 'zondigen' en dus wel of geen klachten te krijgen. Ik voel mij weer energiek met de juiste voeding! Bedankt!"

 

Super leuk om te horen dat het nu zo goed met je gaat Bianca!Aankomen in plaats van afvallen

DJoyce bezocht de praktijk omdat ze moeite had om op gewicht te blijven. We besproken wat ze gewend was om te eten en te drinken & welke tips bij haar zouden passen. "Ik vond het prettig dat Maartje meedacht over mijn drukke thuissituatie met drie jonge kinderen. Op deze manier kreeg ik adviezen die goed uit te voeren waren en nam mijn gewicht gelukkig weer wat toe!" 

 

Goed om te horen dat de adviezen effect hebben gehad Joyce! 

 


Wil jij ook jouw ervaring delen? Dat kan! Stuur dan een e-mail naar info@voedingsadviesbrabant.com


Student met buikklachten

Myrthe kwam vorig jaar voor het eerst op het spreekuur. Ze had al een tijd last van buikklachten en wilde hier graag mee aan de slag. Voor haar bleken een aantal punten uit het FODMAP-dieet een goede optie. Meike begeleidde haar hierbij. 

 

Myrthe (21): Een half jaar geleden kwam ik via het ziekenhuis erachter dat de buikklachten waar ik al 2 jaar mee rond liep pasten bij een prikkelbare darm (PDS). Door deze diagnose kwam ik bij Voedingsadvies Brabant terecht. Door de goede hulp van Meike heb ik verschillende stukken uit het FODMAP-dieet doorlopen. Maartje gaf mij praktische tips waardoor ik dit goed kon combineren met mijn drukke studentenleven. Ik weet nu beter waar ik qua voeding op moet letten en heb over FODMAPs geleerd waardoor ik altijd iets heb om op terug te vallen als ik weer wat meer last heb. Op dit moment is dat gelukkig niet nodig want het gaat heel goed! 


Klachten of tips?

Ging het gesprek niet volgens jouw verwachtingen? Of is er iets anders waar je ontevreden over bent? Of heb je misschien tips? Bespreek dit dan met mij. Ik sta altijd open voor verbeteringen en denk graag mee in oplossingen. Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je de klacht indienen bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris via bemiddeling@quasir.nl. De onafhankelijk klachtenfunctionaris bekijkt jouw klacht, geeft advies over het indienen van een klacht, helpt bij het formuleren ervan en zoekt naar een oplossing. 

 

Is jouw klacht vervolgens niet naar tevredenheid opgelost dan kun je jouw klacht indienen bij Geschilleninstantie Zorggeschil(GZ), via info@zorggeschil.nl. Meer informatie? www.zorggeschil.nl. De geschilleninstantie staat onder leiding van een onafhankelijk voorzitter. De commissie probeert alsnog tot een oplossing te komen. Een uitspraak van de geschillencommissie is bindend, zowel voor de zorgverlener als voor jou. In bepaalde gevallen kan de commissie een schadevergoeding toekennen. Hiervoor betaal je € 50,- als tegemoetkoming in de kosten. Als je ook een schadevergoeding eist, is dit € 100,-. Deze kosten moet je betalen, ongeacht of je al dan niet in het gelijk wordt gesteld. In uitzonderlijke gevallen kan de commissie de verplichting tot een bijdrage kwijtschelden.