Een lekker en gezond glutenvrij dieet

Lisanne moet zelf glutenvrij eten door coeliakie, daarom weten wij als geen ander hoe lastig het glutenvrije dieet kan zijn. Hoeveel producten echt niet lekker zijn, maar ook welkeproducten wél smaken en ook nog eens veel voedingsstoffen leveren. 

 

Wij vinden het belangrijk dat jij lekker kunt leven met jouw glutenvrije dieet. Zodat je je gezond kunt voelen en zo min mogelijk beperkingen ervaart.


Diëtisten gespecialiseerd in glutenintolerantie (coeliakie)

Alle diëtisten bij ons in de praktijk hebben glutenvrij gegeten of eten glutenvrij. Daardoor weten we precies wat dit inhoudt. Zo weten we alledrie hoe het nogal omschakelen kan zijn als je opeens anders moet gaan eten. Er komt dan een hoop op je af! Gelukkig weten wij er alles van en helpen we je hier graag mee. 

 

 

Maartje S. (26): "Ik at mijn hele leven gluten, maar hoorde opeens dat ik coeliakie had en glutenvrij moest gaan eten. Wat kwamen er veel vragen op me af! Ik had geen idee of ik het wel goed deed. Gelukkig kreeg ik goede tips en kon ik aan de slag. De antistoffen in mijn bloed zakten snel. Ik ben inmiddels een paar maanden verder en voel al verschil. Meer energie en ik vind ook steeds meer producten die ik lekker vind. Ik ben ontzettend blij met de coaching, zonder hun at ik nu nog steeds de hele dag alleen rijstwafels."

Liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan ook, bel dan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 naar telefoonnummer 06 - 219 19 013 of stuur een Whatsapp bericht. Je kunt ons ook mailen via info@voedingsadviesbrabant.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Het glutenvrij dieet - wat kan een diëtist voor je doen?

In de praktijk zien we vaak dat in de basis het best goed lukt om glutenvrij te eten. Vaak heb je zelf al de glutenvrije producten in de supermarkt gevonden en koekjes vervangen door een glutenvrije variant. Mensen komen vaak bij ons in de praktijk omdat: 

  • ze niet goed weten of ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen;
  • ze er niet uit komen wat gezond glutenvrij brood is en hierdoor te weinig volkorengranen binnen krijgen;
  • ze schildklierproblemen ervaren en meer willen weten over de relatie met jodium;
  • ze iets hebben gehoord over het risico van teveel rijstproducten en meer willen weten over arseen;
  • de antistoffen in het bloed niet (voldoende) dalen en gezocht moet worden naar kruisbesmetting;
  • er ondanks het glutenvrij dieet nog steeds klachten bestaan.

Door onze specialisatie geven wij adviezen die verder gaan dan de basis. We zorgen ervoor dat jij weet welke voeding goed voor je is en geven ook advies voor mensen die zeer gevoelig zijn voor gluten en daarom nóg strikter dan standaard glutenvrij moeten eten (zoals een dieet zonder MDG / glutenvrij tarwezetmeel). Dit is niet voor iedereen van toepassing, de meeste mensen hebben voldoende baat bij een standaard glutenvrij dieet met voldoende voedingsstoffen.