Tarieven en vergoedingen

Dieetadvisering wordt vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed. Gemiddeld komt dit overeen met 3 a 4 gesprekken met de diëtist. Hoe vaak je naar de diëtist gaat is afhankelijk van de reden van je bezoek en waar jij behoefte aan hebt. Dit kunnen we tijdens het eerste consult bespreken. Naast de basisverzekering wordt er vanuit de aanvullende verzekeringen vaak ook nog een aantal uren dieetadvisering vergoed. 

 

Hoeveel je exact per afspraak vergoed krijgt is per zorgverzekering verschillend en kun je nalezen in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering. Kijk voor de vergoedingen van ongecontracteerde zorg, gemiddeld wordt 70-80% van de kosten vergoed. 

 

Consult

Tarief

Eerste consult

Contact: 90 minuten + Individueel dieetvoorschrift: 15 minuten

 

€157,50-140

Herhalingsconsult kort
            Contact: 30 minuten  

€45

Herhalingsconsult normaal
            Contact: 45 minuten

€67,50

Herhalingsconsult lang
            Contact: 60 minuten

€90

   
   

Individueel dieetvoorschrift per 15 minuten

€22,50

No-show tarief per 15 minuten ingeplande tijd

€22,50

Veelgestelde vragen


Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?

Nee, wij werken contractvrij om de administratieve lasten te beperken en om de kwaliteit van onze behandelingen te kunnen verhogen. Dit betekent dat de zorgverzekeraar gemiddeld zo'n 70-80% van de kosten vergoed. Kijk hiervoor bij de vergoedingen voor ongecontracteerde zorg. Als je wilt dat we even met je mee kijken, geef je dan een seintje? 


Wat betekent contact en individueel dieetvoorschrift?

De behandeltijd die in rekening wordt gebracht bestaat uit twee componenten: de directe tijd "contact" (waarbij je als cliënt aanwezig bent) en de indirecte tijd individueel dieetvoorschrift (de tijd die we besteden aan o.a. het samenstellen van een persoonlijk advies). Tijdens de "dieetvoorschrift"-tijd ben je als cliënt meestal niet aanwezig. 


Wordt dieetbegeleiding bij Voedingsadvies Brabant vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Dieetadvisering wordt vanuit de basisverzekering voor 3 uur vergoed. Let op: dit wordt wel verrekend met het eigen risico en hoeveel je exact vergoed krijgt is afhankelijk van jouw polis. Wil je weten of je ook aanvullend verzekerd bent voor diëtetiek? Check je polisvoorwaarden of laat het ons weten, dan kijken we even met je mee.  


Ik dacht dat dieetadvisering vergoed werd, waarom heb ik dan toch een rekening ontvangen van mijn zorgverzekeraar?

Dieetadvisering wordt verrekend met het wettelijk verplicht (en eventueel vrijwillig) eigen risico. Heb je het eigen risico dit kalenderjaar al verbruikt? Dan zul je geen rekening ontvangen over de drie uur dieetadvisering waar je recht op hebt. Heb je het eigen risico nog niet verbruikt? Dan zul je eerst het eigen risico moeten betalen. Dit geldt overigens niet voor kinderen (jonger dan 18 jaar) en ketenzorg, dit is vrijgesteld van het verplicht eigen risico. 


Wat als ik meer dan 3 uur behandeltijd nodig heb?

Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering, kan het zijn dat je recht hebt op extra uren diëtetiek. Het is ook mogelijk om extra vervolgconsulten zelf te betalen. We hanteren dan een behandeltarief van €20 per kwartier. 


Heb ik een verwijsbrief nodig?

Het verschilt per zorgverzekeraar of je een verwijsbrief nodig hebt om voor vergoeding in aanmerking te komen. Uit ervaring blijkt dat het prettig is wanneer je een verwijsbrief hebt, omdat deze brief vaak waardevolle informatie bevat voor een goed voedingsadvies. Voor een verwijsbrief kun je een afspraak maken met de huisarts, maar vaak is het al voldoende om de huisarts even te bellen.