Hoe gaan wij als diëtist te werk?

Een goed voedingsadvies is altijd maatwerk. Daarom nemen wij de tijd om jouw verhaal te horen. We vinden het belangrijk om goed te weten waar we je precies mee kunnen helpen.

 

Er zijn altijd meerdere wegen naar Rome, samen kijken we wat er het beste bij jou past. Genieten van lekker en gezond eten staat bij ons voorop!


Een eerste gesprek bij ons in de praktijk in Den Bosch

Het eerste gesprek duurt gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten. We zullen in dit gesprek jouw gezondheid, medicijn-gebruik en voedingsgewoonten doornemen. 

 

Als je het fijn vindt, mag je voor de afspraak drie dagen jouw voeding bijhouden op papier of in een app. Lukt dit niet? Geen probleem, we zijn getraind om jouw voedingspatroon ook mondeling in kaart te kunnen brengen. 

 

Als we een compleet beeld hebben van jouw klachten, relevante medische voorgeschiedenis en voedingspatroon zullen we met jou bespreken welke aanpassingen in het voedingspatroon voor jou zullen leiden tot klachtenvermindering. Als een speciaal dieet zoals FODMAP, glutenvrij of lactosevrij aan te raden is, leggen we uit wat je hierover moet weten en kijken we wat dit praktisch voor jou betekent. Ook geven we tips waar je bepaalde voedingsmiddelen kunt kopen of welke merken voor jou geschikt zijn. 

Vervolggesprekken met de diëtist

Een vervolg gesprek duurt gemiddeld tussen de 20 en 50 minuten. Tijdens deze gesprekken zullen we bespreken hoe het met jou gaat, hoe de adviezen zijn bevallen en wat de vervolgstappen zullen zijn. Meestal beginnen we na de intake met een aantal adviezen en gaan we in de vervolggesprekken hier verder op door, zodat je niet in één keer je hele voedingspatroon hoeft om te gooien. Zo werken we in stapjes toe naar een leven met meer energie, meer gezondheid en minder klachten! 

 

Soms vragen we je om je voeding bij te houden zodat we dit kunnen berekenen tijdens het consult. Zo houden we precies in de gaten of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt! 

Voeding bij buikklachten

Zoals je wellicht door hebt zijn wij geen standaard diëtisten. Als enige in Nederland zien wij alléén mensen op ons spreekuur die last hebben van buikklachten of een medisch dieet moeten volgen.

 

Lees hier meer over op de pagina over voeding bij buikklachten (o.a. FODMAP) en medische diëten (zoals glutenvrij).