Diëtiste Melanie Brondijk

Hallo! Mijn naam is Melanie Brondijk en vanaf augustus 2017 ben ik werkzaam bij Voedingsadvies Brabant. Ik vind het erg uitdagend om te onderzoeken wat de oorzaak is van (maagdarm)klachten en hierover het juiste advies te kunnen geven. Ik heb persoonlijk ook ervaring met een prikkelbare darm. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in ons gedrag. Ik vind het belangrijk om samen met jou te zoeken naar de best passende dieetbehandeling. Met praktische tips kan ook jij buikklachten verminderen!

 

 

Werkervaring

In de afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in meerdere zelfstandige praktijken en in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan richting obesitas (bariatrie), diabetes, eetproblematiek en darmproblemen zoals prikkelbare darm syndroom (PDS) en de auto-immuunziekte coeliakie. Doordat ik in een zelfstandige praktijk als FODMAP-diëtist heb gewerkt, heb ik veel ervaring op kunnen doen met buikklachten en prikkelbare darm syndroom. Daarnaast zag ik ook mensen met andere maag-, darm-, lever-gerelateerde aandoeningen en coeliakie. Deze aandachtsgebieden vind ik erg interessant. Naast mijn werkervaring als diëtist heb ik enkele jaren in een gezondheidswinkel in Oosterhout gewerkt. Mede hierdoor heb ik ook veel praktische kennis van glutenvrije producten en voeding laag in FODMAPs.  

Opleiding

In 2015 heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool afgerond. Tijdens deze opleiding deed ik onderzoek naar de inname van FODMAPs (moeilijk verteerbare koolhydraten) in het voedingspatroon van patiënten met prikkelbare darm syndroom. Na mijn HBO opleiding heb ik mij verder bijgeschoold in motiverende gesprekstechnieken, bariatrische chirurgie en dieetbegeleiding bij prikkelbare darm syndroom en coeliakie. 

 

In september 2017 ben ik naast mijn werk gestart met de masteropleiding "Health Education and Promotion” aan de Universiteit van Maastricht. Deze master richt zich op de voorlichting en promotie van gezond gedrag. Deze heb ik inmiddels met succes afgerond!

Kwaliteit

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, nummer 19913312989 en AGB-code 24100228. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.