Diëtiste Inge Basten

 

 

"Ik wil heel graag mensen helpen om van hun klachten af te komen zodat zij lekker in hun vel zitten en vol energie door het leven kunnen gaan!"

                                                                       Inge Basten

 

 

Hoihoi! Ik ben Inge Basten, 22 jaar oud en ik ben afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Al vanaf een jonge leeftijd vind ik het super leuk om in de keuken te staan en kan ik enorm genieten van lekker en gezond eten. De invloed die voeding heeft op het lichaam vind ik mega interessant en was voor mij een van de grootste redenen om te starten met de opleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast wil ik heel graag mensen helpen om van hun klachten af te komen zodat zij lekker in hun vel zitten en vol energie door het leven gaan.

 

Tijdens de studie heb ik ontzettend veel geleerd over gezonde voeding en hoe dit kan helpen om je beter te voelen. Opvallend was dat mijn grootste interesse uitging naar het maag-darmstelsel, wellicht omdat ik zelf van jongs af aan veel buikklachten heb gehad en niet goed wist hoe ik daarmee om moest gaan. Het kan ontzettend lastig zijn om de oorzaak van de klachten te vinden. Tijdens de studie ben ik dan ook lekker gaan puzzelen om van mijn buikklachten af te komen en gelukkig met succes! Helaas hoor ik in mijn omgeving nog veel mensen die te maken hebben met buikklachten of ontlastingsproblemen, naar mijn mening veel te veel mensen. Want hoe fijn is het dat je met behulp van jouw voeding en leefstijl deze klachten kan verminderen? Hier wil ik jou graag bij helpen!

 

Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden heb ik mij gespecialiseerd in het prikkelbaredarmsyndroom en het FODMAP-dieet. Daarnaast heb ik dit dieet zelf ook gevolgd zodat ik mij goed in jouw situatie kan verplaatsen; waar loop je tegenaan tijdens het dieet? Hoe maak je de juiste productkeuzes? Wat zijn lekkere gerechten? En hoe zorg je dat je voeding volwaardig is? Door mijn eigen ervaring ben ik ervan overtuigd jou beter te kunnen helpen. Samen met jou op zoek gaan naar een oplossing die echt bij jou past vind ik van groot belang. Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat jij je volledig op je gemak voelt en je verhaal kwijt kunt bij mij.

                                                             

Wellicht heb je de uitspraak dat voeding als medicijn kan dienen al weleens gehoord en dat is precies waar ik in geloof. 

 

Ik help jou met alle liefde in de praktijk, graag tot snel! 

 

 

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, nummer 19106053589.  Daarnaast ben ik te vinden op ZorgkaartNederland