Diëtiste Marleen Rutten

 

 

“Goede voeding is de basis van een gezond leven, het kan werken als medicijn!”

                                                                       Marleen Rutten

 

 

Ik ben Marleen Rutten, voedingsliefhebber van top tot teen! Mijn interesse voor voeding en gezondheid is begonnen op vroege leeftijd. De link naar diëtist was gauw gelegd door een lichte beïnvloeding van mijn moeder, klinisch diëtist. Mijn doel tijdens de opleiding was: meer te weten komen over (gezonde) voeding en gezondheid. In 2016 heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek met succes afgerond. 

 

De opleiding heeft mij veel verschillende inzichten meegegeven over gezonde voeding in ziekte en gezondheid. Ik vind het dan ook fantastisch om mijn kennis over voeding met jullie te delen. Goede voeding is namelijk de basis van een gezond leven, het kan werken als medicijn!

Kinderdiëtist

Ik ben leergierig en van mening nooit genoeg te kunnen weten over het vak! Ik ben sinds juni 2018 dan ook geschoold en gespecialiseerd in kindervoeding en -diëtetiek en daarmee kinderdiëtist. Soms is eten namelijk niet zo vanzelfsprekend, bijvoorbeeld als een kind te weinig groeit, een kritische eter is of last heeft van zijn of haar buik. Als kinderdiëtist help ik jou om een praktische vertaalslag te maken van voedingsadvies naar het dagelijkse eetpatroon. In samenwerking met ouders en kind wordt een dieetadvies opgesteld waarin ik slimme kansen en handige tips biedt, die passen bij de eetgewoonten van het gezin.

Maagdarmproblemen

Ik heb in een academisch ziekenhuis mijn kennis mogen vergroten over maag-darmproblemen, chirurgie en kinderdiëtetiek. Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen aan de slag gegaan in een ziekenhuis in Brabant, waar ik nog steeds met veel plezier werk. Sinds 2018 werk ik bij Voedingsadvies Brabant en zie ik voornamelijk veel mensen met PDS en overige buikklachten. Door de combinatie ziekenhuis en eerste lijn heb ik veel relevante werkervaring op het gebied van buikklachten en weet ik welke voeding kan zorgen voor een rustige buik.

Kwaliteit

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, nummer 19103028389 en AGB-code 24100740.