Met voeding buikklachten verminderen, het kan!

Heb jij dit jaar goede voornemens?

Wij wel! Onze missie is om jou meer controle te geven over jouw buikklachten. Ook in 2020 gaan wij met zijn drieën weer volle bak aan de slag om zoveel mogelijk mensen te helpen hun buikklachten onder controle te krijgen. 

 

In 2019 hebben we ruim 400 tevreden mensen in de praktijk gezien. We krijgen er zoveel energie van als mensen terugkomen en vertellen dat ze minder last hebben van hun winderigheid, opgeblazen gevoel of buikpijn. En dat het zo fijn is om regelmatig naar het toilet te kunnen gaan. 

 

En jij? Wat ga jij in 2020 anders doen dan in 2019?

 


 

Als je in 2019 last had van buikklachten, dagen wij je uit. Ga met ons aan de slag zodat jij een rustige buik krijgt. Zo kun je in 2020 je energie gaan besteden aan leukere dingen dan een onrustige of opgeblazen buik of vervelend ontlastingspatroon!

Hoe kan een diëtist helpen bij een gevoelige prikkelbare darm (PDS) of buikklachten?

Misschien vraag je je af wat er allemaal mogelijk is als het gaat om voeding bij buikklachten. Tijdens onze eerste afspraak staan wij stil bij jouw gezondheid en klachten, jouw voedingspatroon en jouw wensen. We leggen precies uit welke opties er voor jou zijn en adviseren wat er bij jou past. Er zijn verschillende diëten waar je misschien al van hebt gehoord (zoals FODMAP, vezelverrijking, glutenvrij, histamine). Gelukkig is er vaak geen streng dieet nodig, maar zijn kleine aanpassingen in het voedingspatroon al voldoende om klachten te verminderen. 

Je kunt denken aan: 

  • Tips om jouw voeding te verrijken met specifieke vezelrijke producten. We horen in de praktijk regelmatig dat men dit al heeft geprobeerd en dit niet beviel. Dit komt vaak omdat dan producten zijn gekozen die topsport zijn voor het maagdarmkanaal. Wij geven je advies over welke producten je kunt nemen die rustig vallen op de buik. 

  • Tips om de hoeveelheid FODMAPs te verminderen. FODMAPs zijn moeilijk verteerbare koolhydraten aanwezig in een legio producten. Deze FODMAPs kunnen buikklachten triggeren. Als we jouw voedingspatroon navragen screenen we deze ook op FODMAPs, is de inname hoog dan proberen we dit eerst te normaliseren. Om je een idee te geven: in de praktijk geven we bijvoorbeeld tips om een ander merk brood of ander merk crackers te nemen of eetwissels te maken (bijvoorbeeld het vervangen van knoflook door een knoflookolie, wel de smaak, niet de FODMAPs).

  • het FODMAP-arm dieet. Heb jij al vanalles geprobeerd? Dan is het FODMAP-arm dieet een optie om precies uit te gaan zoeken op welke voeding jij reageert. Door een aantal weken bepaalde producten weg te laten en deze een voor een te gaan introduceren, kom je erachter welke productgroep niet lekker valt op jouw buik. Erachter welke producten dit zijn? Dan kijken we welke aanpassingen je kunt maken om te zorgen dat de inname hiervan beperkt blijft. Er zijn geen verboden producten nadat je het FODMAP-dieet hebt gevolgd, maar je leert welke producten jouw buikklachten triggeren. Hierdoor kun je vervolgens zelf de touwtjes in handen nemen: is het weekend en maakt het niet uit of je de volgende dag klachten hebt? Dan ga je lekker uit eten en eet je wat je wilt. Maar heb je een drukke week en kun je écht geen klachten gebruiken? Dan kun je bepaalde producten laten staan en weet je dat je buik rustig zal zijn. 

  • Pepermuntoliecapsules, glutenvrij, probiotica, aanvullende supplementen. We kunnen vanalles uit de kast halen om te zorgen dat jij controle krijgt over jouw buik. Afhankelijk van jouw klachten en voedingspatroon kijken we wat bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. 

Wie geven het voedingsadvies?

Wij zijn Meike, Lisanne en Marleen en weten als geen ander hoe goed je je kunt voelen bij een voedingspatroon dat bij jou past. Meer lezen over de diëtisten? Klik dan hier!

 

Wij zijn gespecialiseerd in voeding bij buikklachten, maar ook bijvoorbeeld bij intoleranties en allergieën. Wij weten als geen ander wat jij kunt eten om lekker in je vel te zitten en klachtenvrij te worden. We vertellen jou er graag alles over!

Mogen wij contact met jou opnemen?

We gaan graag samen aan de slag zodat ook jij controle krijgt over jouw buik. Laat hieronder jouw naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je en geven we je meer informatie. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Liever zelf online een afspraak maken?

Klik hier om jouw plekje in onze online agenda te reserveren. 

 

Je mag ons natuurlijk ook zelf bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 op telefoonnummer 06 - 219 19 013. Laagdrempelig een Whatsapp bericht sturen mag ook naar 06 - 219 19 013 of mail ons via info@voedingsadviesbrabant.com en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.